Kontaktlencsét bármelyik korosztály használhatja!

Általában 14 – 15 éves kortól ajánlott a viselete. Fiatalabbaknak csak rendszeres sportolás esetén javasolt  a használata! Ez alapján 2 féle lencsetípust különböztetünk meg.

1,A havi cserés lencse.

Ezt a lencse típust 30 napig szabad használni, kb. 14 órás napi viselettel. Utána ki kell venni a szemből és ápolószerben tárolni. Ez a viseleti forma, a szemüveg részleges elhagyását teszi lehetővé!

2,Az alkalmi viseletű (napi) kontaktlencse. Ellentétben az előző típussal egyszer használható. Így kiválóan kisegíti a szemüveget olyan helyzetben, amikor a szemüveg viselet akadály!

Az alkalmi kontaktlencsét a virágpor allergiások is használhatják! Mindig steril lencsét tesznek fel a szemükre, és a viselés után pedig kukába kerül.

Ez azt jelenti, hogy az allergiás szem tünetei a havi cserés viselethez képest csökken, és a lencsét is kényelmesnek érzi.

A korszerű magas oxigén áteresztőjű kontaktlencsék piaca folyamatosan bővül! Rendkívül intenzív az innováció.Ha évek, évtizedek óta kontaktlencsézik érdemes illesztőjénél érdeklődni, hogy az adott gyártónak milyen újabb korszerűbb termékei léteznek!

Miért fontos az oxigénáteresztő képesség?

Azért fontos a kontaktlencse oxigén áteresztésével foglalkozni, hiszen minél több oxigént enged át a lencse annál egészségesebb, és annál tovább lehet a viselő szemén! Az oxigén áteresztést a Dk / t szám jelöli.

A Dk / t érték olyan fontos adat a kontaktlencsék világában, mint az autóknál a lóerő, vagy a mosógépeknél az energia fogyasztás!

Ez a térkép a legnépszerűbb kontaktlencsék áteresztését mutatja színekkel:

Azért választottuk az Alcon termékeit, mert a havi cserés lencsékben, kizárólag csak magas oxigén áteresztő lencséket forgalmaz! A lencsék között is kimagasló a Night & Day lencse áteresztése 175 Dk / t értéke ami a mai havi kontaktlencse piac egyik, ha nem a legmagasabb oxigén áteresztését biztosítja a viselőnek! Ehhez nagyon alacsony 24 % víztartalma van, ami azt jelenti, hogy nagyon kevés folyadékot vesz fel a szemből! Így kevésbé szárítja a szemet!

A képen jó látható, hogy a kontaktlencse a közepén engedi át a legtöbb oxigént. A széle felé csökken ez a mennyiség. Az elváltozások többségében a szaruhártya széléről kezdődik! Ilyen leggyakoribb elváltozás a szaruhártya ereződés. Szaruhártyánkban nincsenek erek. A levegőből veszi fel az oxigént! Ha valaki nem megfelelő oxigén áteresztő lencsét használ, akkor ez az elváltozás alakulhat ki! Ezért érdemes arra törekedni, hogy minél magasabb legyen a lencse oxigén áteresztése.

A kontaktlencse akkor jó, amikor kényelmes, nem ad idegen test érzetet, és éles látást biztosít! Ha nem ezt érzi, haladéktalanul keresse fel kontaktlencse illesztőjét!
Mindig tartsa be az vizsgálói utasításokat!

Kontaktlencse viselet esetén legalább évente egyszer ellenőriztesse látását, szeme egészségét!

ALCON KONTAKTLENCSE TERMÉKEK (KLIKK IDE)

Üzletünk az Alcon Hungaria KFT kiemelt partnere.


Az Alcon, a világ egyik legnagyobb kontaktlencse, orvostechnikai eszközöket előállító cége.