A mai szemüveglencséknek sok kihívásnak kell megfelelni. Mindenféle képen UV védelmet kell biztosítani a viselőjének, kék fény elleni védelem sem árt a lencsére, valamint az is jó ha törhetetlen egy szemüveg lencse! Több funkciót kell ellátni és a lehető legjobb védelemmel kell rendelkezni!

Felgyorsult világunkban sokkal több távolságra nézünk, így jobban dolgoztatjuk szemünket, ettől sokkal fáradtabb lesz! A megfelelő lencse választással, mint az alkalmazkodást segítő lencsék, amik segítenek a le fel nézésnél, hogy szemünk kevesebbet dolgozzon.

A beltéri munka szemüvegek, amiket irodai munkához ajánlunk, vagy a multifokális ( progresszív ) lencsék családja, hogy korlátok nélkül lássunk minden távolságra: Természetesen mindig fontos a fent leírtak szerinti védelem!

Sokan esnek abba a hibába, hogy divatos, márkás szemüvegkeretet választanak, majd alap lencsét vásárolnak, mert nem maradt pénz a jobb minőségű lencsére. Ez olyan, mintha vennénk egy luxus autót (alapfelszereltség + fűnyíró motorral ), kívülről nagyon jól néz ki, de a lencse a szemüveg lelke!

Mire érdemes odafigyelni a szemüveglencse kiválasztása során?

Amit mindenféle képen kell, hogy tudjon a szemüveglencse, az a teljes körű UV védelem! Szemünket nem csak a lencsén áthaladó UV sugárzástól kell védeni, hanem a lencse hátsó feléről visszaverődő sugárzástól is!

A képen látható szemüveg ( szemből nézve ) bal oldali részébe egy olyan lencsét tettek, amelyiknek rétege a visszavert UV nem nyeli el! Így a szem alá írt Uv felirat jól látható! Ez a minden napi viseletben azt jelenti, hogy a lencse az UV sugárzást tükörként veri vissza a szemünkbe! Így szürke hályogot, vagy szem körüli bőr daganatot okozva. A jobb oldalra egy olyan lencse került, aminek a rétegezése elnyeli az UV sugárzást, így  a felirat nem látszódik! Az ilyen réteggel ellátott lencsékről ( pl. Crizal UV ) szinte nem kerül a szemünkbe a káros UV sugárzás! Ez ma már szinte az összes szemüveglencsére elérhető!

A kék fény szűrése is fontos a mai digitális világban! Az ideghártya sejtjeit sorvassza a monitorból érkező kék fény! Káros hatása a szürke hályog, hosszabb távon pedig a macula degeneratio ( az éles látás helyének sorvadása ). A macula degeneratio jelenleg nem gyógyítható betegség!

A teljes kőrű UV védelem, és a kék fény elleni védelem, ma már ötvözhető!

De rövidesen elmondom hogyan!

A szemüveglencséknek három nagy fő csoportját különböztetjük meg:

Egyfókuszú lencsék: csak és kizárólag egy távolságra ad éles képet!

Bifokalis lencsék: egy pikkely segítségével távolra és közelre is éles képet ad, de már nem korszerű!

Multifokális (progresszív ) szemüveglencsék: Ez a lencse éles képet biztosít távolra, közelre, és a karnyújtásnyi munkatávolságra képugrás nélkül.

De nézzük mi lehet még!

Tudni kell, hogy az egyfókuszú szemüveglencsék, csak az optikai középpontban adják a legélesebb képet. Tehát ha egy ilyen lencsében az ember lenéz és olvas, megnézi a telefonját, szerel valamit, vagy bármiért elnéz az optikai középponttól, akkor torzabb képet lát a szemünk. Nyilván a dioptria mértékétől függ a torzítás! Az Essilor szemüveglencse gyártó kifejlesztett egy szemüveglencsét melynek kettő optikai középpontja van. A lencse neve Essilor Eyezen Start. Ezzel a lencsével távolra , és közelre tekintésnél tökéletes képet biztosít a viselőnek.

A másik nagy lencse csoport az alkalmazkodást segítő lencsék:

Lényege, hogy a lencsébe gyártanak, egy minimális dioptria átmenetet,így segítve szemünket a sok távoli, és közeli váltásnál!

Ilyen lencse pl.: Essilor Eyezen Boost.

Minden amit a multifokális ( progresszív ) lencsékről tudni érdemes:

A multifokális ( progresszív ) szemüveglencséket olyan szemüveg viselőknek ajánljuk, akik távolra és közelre is kell szemüveg!

Általában ez a 40 év feletti korosztályt érinti!

A világon először multifokális szemüveglencsét az Essel cég gyártott 1959 és Varilux  néven került forgalomba!

Itt érdemes megemlíteni a feltaláló nevét Bernard Maitenaz úr!

Azóta sok sikert bejárt ez a termék! A Varilux azóta a világ legnépszerűbb multifokális lencséje lett. Több mint 400 millió darabot adtak el eddig! A Varilux lencsék sajátossága, hogy nagyon széles a távoli rész, és hirtelen kezd el növekedni a dioptria. Ezt hívjuk kemény progressziv felület kialakításnak.

A lágy progesszív felületkialakításnak a lényege, hogy a távoli részt jobban leszűkíti.

Folyamatosan változó világunkba ez a lencse is folyamatosan fejlődik, a nézési szokásainkhoz igazodva!

A Varilux egy nagy család!

Íme a tagjai:

A Varilux család egyik kiemelkedő tagja az Varilux X lencse!

Különleges felületkiképzésének köszönhetően (syncroneyes) a széli torzítások kb 95 % – kal csökkentek. A hinta vagy más néven mozgójárda effektus ( járás, vagy fej forgatás közben hullámzik a föld ) egy másik különleges technológiának köszönhetően ( nanoptix ) eltűnt a lencséből! Van még egy különlegessége a lencsének! Egy mélység élességi ( X – Trend ) technológiának köszönhetően a karnyújtásnyi munkatávolságra kisebb fejbeigazítást igényel a lencse, mint hagyományos felület kialakítású társai!

Az X lencse alap ( f -360 ) és teljes ( 4 D  ) személyre szabással, valamint század pontos dioptriával ( AVA ) is kapható!

A Varilux Comfort Max egy kiváló közép kategóriás mulltifokális lencse!

Az első Varilux Comort szemüveglencsét 1993.- ban vezették be az optikai piacra.

Elődjeihez képest a karnyújtásnyi munkatávolságra és az olvasó távolságra szélesítették a látórészt!

A Varilux Comfort Max lencse alap ( f -360 ) személyre szabással, valamint század pontos dioptriával ( AVA ) is kapható!

Mint látható tényleg család. A multifokális lencsék mellett megtalálható a Digitime a beltéri szemüveg család, amit kimondottan számítógépes munkához fejlesztettek, és a Road Pilot ami egy vezetéshez fejlesztett lencse!

A Varilux lencsék ára tartalmazza a gyors megszokási garanciát, valamint Prémium garanciát!

Milyen opciók szerepelhetnek még szemüveglencse választásánál:

Fényre sötétedő lencse: 

Ez azoknak jó aki nem szeretné váltogatni színtelen, és dioptriás napszemüvegét! Ma fényre sötétedő lencséből két típus létezik.

A Trasitions GEN 8: A 2020 év újdonsága! Szinte nincs alapszíne a lencsének! Nagyon gyorsan a reakció ideje! 7 színben kapható:

Trasitions Xtractive: Fényre sötétedő lencse, mely az üveg mögött is reagál erős fényre! Fontos kiemelni, hogy minden üveg mögött! tehát autóban is változik, de egy étteremben, irodában is változni fog, ha erős fény éri! Nem lesz maximálisan sötét kb 50% színeződik üveg mögött!

Napszemüveg lencsék:

A szemüvegesek is szeretnek napszemüveget használni. A hagyományos színezett lencsék csökkentik szemünkbe jutó fénymennyiséget, de a felületekről nem tüntetik el a zavaró csillogásokat!

A Polarizalt szűrös szemüveglencsék kioltják a zavaró csillogásokat, így élvezetessé teszik a dioptriás napszemüveg használatát!

Crizal UV rétegek: Több típusból álló réteg!

Kiemelést érdemel a Crizal Prevencia réteg, mely a kék fényszűrésre ajáljuk! Versenytársához képest a Prevencia réteg szelektíven szűri a kék fényt! Az élettanilag fontos sugarakat átengedi, de a károst megszűri!

A réteg a kékfény szűrése mellett a lencséről visszaverődő UV sugarakat is elnyeli!A lencsének enyhén sárgás alapszíne van a szűrés miatt!A Prevencia réteg kékes lilás maradványtükröződés van a lencsén, A Crizál család többi tagjának zöldes színe van!

A másik kiemelést érdemlő réteg a Crizal Sapphire:

Különleges technológiának köszönhetően a rétegnek alig van látható színe a lencsén!Így több fényt juttat át a lencsén, amivel élesebb látást biztosít!

Az Eyedrive réteg este segít megszűrni a zavaró csillogásokat!

Így biztosítva a biztonságos közlekedést!

Alapanyagi kék fény szűrés:

Kizárólag az Essilor szemüveglencséinél kérhető opcionálisan az alapanyagi kék fény szűrés. Mivel a lencse alapanyagában található molekulák szűrik a kék fény egy részét, így a lencsének nincs alapszíne! Így a lencsére bármilyen felületkezelés kérhető, ezáltal elkerülhető az erős lila réteg visszfény!

AVA technológia: Egy újdonság az optikai piacon!

Eddig amikor dioptriát határoztunk meg, egy ügyfélnek 0,25 dioptria pontossággal tehettük meg! Ma már nem! Új műszereknek köszönhetően már század ( 0,01 ) pontossággal meghatározható szemüveglencse dioptriája!

A szemüveglencse személyre szabása:

A szemüveglencséket azért érdemes személyre szabni, mert mindenki más, és más! Másként áll a fejünkön a keret, a szemünk távolsága mindenkinél más távolságra van a lencsétől. ha ezeket már a lencse gyártás során figyelembe veszik, akkor sokkal élesebb látást, gyorsabban reagál szemünk a távolság váltásokra.

Ilyen személyre szabás az  eyecode, az f- 360 opció, 4 D mérés!

A szem titkos kódja:

Az Eyecode technológiával gyártott lencse egy olyan egyedülálló 3D mérési rendszer, mellyel a szemüveglencsék teljesen személyre szabhatók, legyen akár multifokális, akár alkalmazkodást segítő, akár  egyfókuszú lencse. Az Eyecode olyan egyedi,mint az ujjlenyomatunk. Az így készült szemüveglencsékkel 5-ször precízebb látásélményt nyújtanak a hagyományos lencséknél.

F – 360 opció: A lencsébe belegyártják azokat a paramétereket, hogyan a keret illeszkedik  fejünkön.

4 D mérés: Az F- 360 opció kiegészítve a szem fej mozgás, és a domináns szem mérésével!

A Visioffice 2 egy több funkciós műszer.

A gép egyik funkciója, hogy 4 db kép készíthető az ügyfélről, így segít az új keret kiválasztásában.

Kiválóan bemutathatók rajta a különböző szemüveglencsék, ezzel is segítve a legmegfelelőbb szemüveglencse kiválasztását!

Mérhető vele a szem titkos kódja az Eyecode.

Mérhető továbbá a keret illeszkedése fejünkön, megállapítható a domináns ( vezér ) szem,

illetve mérhető vele milyen távolságról olvas az ügyfél!

 

Prémium Garancia:  Egy biztonságot adó garancia!

Időtartalma: 24 hónap Ma már a prémium garancia szinte az összes Essilor márkázott szemüveglencséjére elérhető!

Üzletünk az Essilor a világ legnagyobb szemüveglencse gyártójának kiemelt partnere!

 

IDŐPONT

Látásvizsgálat időpontfoglalás

Üzletünkben lehetőség van a mai kor legpontosabb dioptria megállapítására!

Eddig 0,25 pontosságig tudtuk megadni a korrekciót!

2020 Márciusától már század pontosan tudjuk meghatározni a dioptriát!

IDŐPONTFOGLALÁS - KLIKK IDE!

x
Kosár
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Működéshez szükséges sütik
A szentimreoptika.hu sütiket használhat a honlap optimizálásának céljából. A Sütik fontosak a weboldal megfelelő működéséhez, valamint a sütiket a felhasználói élmény fokozásának érdekében is használunk. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás