A multifokális szemüveglencsét 1959- ben az Essilor gyártott a világon Varilux márkanéven. Itt érdemes megemlíteni a feltaláló nevét Bernard Maitenaz úr! Azóta sok sikert bejárt ez a termék! A Varilux azóta a világ legnépszerűbb multifokális lencséje lett.

Kinek ajánljuk a Varilux lencséket?

A lencse olyan 40 év feletti szemüvegeseknek tervezték, akik távolra, és közelre is használnak szemüveget. Így mind a három távolságra (távolra, karnyújtásnyi munkatávolságra, közelre) éles látást biztosít képugrás nélkül.

2012 – től a nanotechnológiás lencsékkel új innovatív lencsék érkeztek. 1993-ban piacra kerül a Varilux család legnépszerűbb szemüveglencséje a Varilux Comfort. 2000 évek közepe óta pedig elérhető a személyre szabás, amitől egyedibb, könnyen megszokhatóbbak lettek ezek a lencsék.

Milyen Varilux lencsékkel találkozhat a vásárló a Varilux mester üzletünkben?

Ügyfeleink két kedvenc lencséjét említeném meg.

Az első ajánlatunk egy innovatív fejlesztésekkel rendelkező lencse a Varilux XR Series.

A Varilux XR Series multifokális lencse előnyei más multifokális lencsékkel szemben a következők:

  1. Széles látómező: A Varilux XR lencsék szélesebb látómezőt kínálnak, a többi Varilux multifokális lencsékhez képest. Így segíti elő természetesebb látásélményt biztosítását.
  2. Személyre szabás: Az Eye Code, az F-360 opció, és a Visioffice mérésének segítségével a lencsék tökéletesen igazodnak az egyéni igényekhez. A 4D technológia, és az NVB kóddal segítjük a szemet, a gyors távolság váltások közötti minél gyorsabb alkalmazkodásra, valamint a köztes zóna kényelmes használatára.
  3. Kényelem: Az AVA (századpontos dioptria) technológiával csökkenteni tudjuk a szemfáradtságot. Különleges felületkialakításának köszönhetően a nincs szédülés, ami különösen fontos a hosszú távú viselés során.
  4. Minimális torzítás: A Varilux XR lencséknél minimális széli torzításról beszélhetünk. A viselő nem is nagyon érzi használat közben ezeket.

Amivel még az XR lencséknél érdemes megemlíteni:

 

  1. Magasabb ár: A Varilux XR Series lencséknél meg kell fizetni a magasabb minőséget, az innovatív technológiát. Ezért magasabb az ára, mint a hagyományos multifokális lencséknek.
  2. Hozzáférhetőség: Nem minden optikai szaküzlet rendelkezik a szükséges felszereléssel, tapasztalattal a pontos mérések elvégzéséhez.

 

Bemutatnám a legnépszerűbb Varilux multifokális szemüveglencsét a Varilux Comfort Maxot.

Ennél a lencsénél figyelembe vették a mai kor tekintési igényeit. Elődjéhez képest szélesebb köztes zónát kapott, amit sok digitális eszközt használók kamatoztathatnak igazán.

Mi a személyre szabás, milyen előnyt jelent ez a viselők számára?

A szemüveglencse személyre szabásától sokkal egyedibb lesz a lencse.

Érdemes említést tenni a szem titkos kódjáról, azaz a szem forgáspontjáról.

Ezt eyecoodnak hívjuk.

A mérés során precíz méréssel lemérjük a szem mozgásait és a pupillák helyzetét. Így elérjük, hogy a lencse tökéletesen illeszkedjenek a viselő szeméhez, így biztosítva a legjobb látásélményt. A gyártás során figyelembe veszik az egyéni szemmozgásokat, a szem forgástengely középpontját, így a lencsék személyre szabása még pontosabbá válik.

Ennek eredménye képen könnyebb könnyű megszokást biztosít.

F-360 : A kerethez és a viselési paraméterekre gyártott szemüveglencse.

Lányege, hogy a keret illeszkedését mérjük le a fejen.

Ennek előnyeit a köztes, és a közeli zónánál élvezi a viselő.

NVB kód: A közeli tekintési szokások vizsgálata a maximális látásélményért.

4D technológia: Korlátlan látásélmény a domináns szem figyelembe vételével.

Az embernek minden testrészénél meghatározható a domináns oldal. Ez a szemnél sincs másként. Ez azért fontos, mert így a szem reakció idejét javítjuk a különböző távolság váltások között.

Összegezve:

Az eredeti Varilux multifokális szemüveglencsék mindenkinek tudunk megoldást kínálni látásproblémáira, aki több távolságra kíván élesen látni, és ehhez más dioptriát kell használnia kívánt távolságokra. A személyre szabással könnyen megszokható, széles látóterű szemüveglencséket tudunk ügyfeleinknek biztosítani. A Varilux XR Series szemüveglencsékkel biztosítani tudjuk, viselőjének a korlátlan látásélményt, akár alap, akár a teljes személyre szabással készítjük el szemüvegét.

Dél Pesti régióban egyedülálló látásvizsgálatra az alábbi linken tud időpontot foglalni:

Látásvizsgálat – időpontfoglalás