Miért van szüksége szemünknek az alkalmazkodást segítő lencsékre?

 

Szemünk folyamatosan alkalmazkodik, dolgozik. Akkor is, ha távolból lenézünk magunk elé, vagy a telefonunkkal szeretnénk egy képet készíteni, és gyorsan ezt az élményt megosztani a közösségi oldalon, majd vissza a távolba. Mindig dolgozik, alkalmazkodik szemünk.

Ha az ideghártyára vetülő képet megnéznénk, akkor egy hiányos, részben homályos, és torzképet látnánk.

 

A szaruhártyát egy speciális eszközzel letapogatnánk, a következő képet látnánk:

 

Agyunk, a látott képet, ahogy ezt egy kedves kolléganőm megfogalmazta „mint egy foto shop „folyamatosan élesíti, korrigálja.

Akkor is, ha az iskolában a táblát, vagy a kivetítőt, vagy a tv-t nézzük, ha a számítógépen dogozunk, vagy kertészkedik valaki, vagy ha olvasunk, vagy az okos telefont nézzük!

Ebbe a sok munkába, ami mind más távolságon történik szemünk, agyunk elfárad, és fáradtabbak, türelmetlenebbek, fejfájósak lehetünk!

Mi a megoldás?

Megoldást jelent az alkalmazkodást segítő szemüveglencsék! Ma ebből a lencse családból két fajtát tudunk kínálni!

Az Eyzen Start lencse, melyet akkor érdemes használni, amikor szemünk közelre nem igényli a dioptria rásegítést, de sokat néz a viselő közelre. Az Eyzen Start lencsébe 2 optikai középpontot gyártottak. Az egyfókuszú szemüveglencséknek általában 1 optikai középpontja van, ahol tökéletes képet készít a lencse. A lencse többi pontján, homályosabb, torzabb képet készít!

Az Eyzen Start lencsékben 2 optikai középpontot készítenek, így nem csak távolnézésre, de közelre tökéletes éles képet kapunk!

A másik típusa az Eyzen Boost lencse család.

Ennek a lencsének a lényege, hogy a lencsében dioptria átmenettel segít alkalmazkodni a szemnek! Így annak a szemüvegesnek, akinek a szeme igényli, hogy a távoli és a közeli dioptriája más legyen, ilyen lencsét ajánlunk!

Ezeket a lencséket 13 – 14 éves kortól ajánljuk használni!

Bővebb információért keresse fel üzletünket!