A látásellenőrzés egy gyors teszt arról, hogy látásunkkal minden rendben, élesen látunk.

Arra is jó, hogy ha szemüveget, vagy kontaktlencsét használ valaki, akkor azok jól műkődnek, nem kell belőle erősebb. Ezt el lehet végezni távolra és közelre is. A látásellenőrzést üzletünkben egész évben díjtalanul végezzük!

Ki lehet egészíteni színlátás, valamint a szem egészségének ellenőrzésével.

 

 

 

 

Az ellenőrzés rövid, pár percet vesz igénybe.

A látásvizsgálat ellenben egy hosszabb precízebb vizsgálat.

A vizsgálat során egy alapos kérdés sorral kezdődik, amikor a vizsgáló arra kíváncsi, hogy hova  van probléma, van e esetleg olyan betegség ami befolyásolja a látásunkat. Ilyen például a vérnyomás, cukor betegség, de a szemészeti problémákról is vizsgáló információkat kap a ügyféltől.

Utána egy gépi mérés következik, ami egy átlagos optikában kettő, maximum 3 mérés történik a szemen.

Üzletünkben már  8 mérést végez el a gép, mid két szemen kb 2 perc alatt , és sokkal több adatból dolgozom, és azt értékelem ki.

 

 

Utána egy Biomikroszkópos vizsgálattal ellenőrzik a szem elülső közegeit,a szem belső állapotát.

Ellenőrzöm a  a könny mennyiségét, minőségét.

Amennyiben szembetegségre utaló jelet találok, szemész szakorvosi vizsgálatot javasolok.

A dioptria meghatározás szintén lehet a hagyományos próba keretes megoldással, ami egy kicsit kényelmetlen, illetve nehéz két dioptriát összehasonlítani vele. Vannak a horopterek ami kicsit kényelmesebb hisz nincs a próbakeret az ember fején, viszont a dioptria összehasonlítás itt is nehézkes. Viszont van egy új eszköz, ami jelenleg lassan terjed, aminek a lényege, hogy egy laptop, vagy egy Ipadról vezérelt eszköz. Nem lencse forog benne, hanem egy nagy tisztaságú folyadék.

Itt már megadható a szemnek a legpontosabb dioptria, ami 0,01 (századpontos) érték. 

 

 

Sok tesztel ellenőrizhető a dioptria helyessége. Ezeknél az eszközöknél a szemizom egyensúly zavar is jól szűrhető, korrigálható. A dioptria pillanatok alatt összehasonlítható.

Személyes tapasztalat, hogy a vizsgálat egy élménnyé válik.