Bizonyára rengetegen vagyunk, akik számára az év vége nem csak az ünnepek hangulatát és az újév közeledtét hozza el, hanem az esztendő végi összegzést és a célkitűzések megfogalmazását is.

Azoknak, akik kontaktlencsét vagy szemüveget hordanak, van néhány különleges tanácsom az év utolsó napjaira.

Először is, a kontaktlencse-viselők számára fontos, hogy ne felejtsék el rendszeresen ellenőrizni a lencsék állapotát és a lejárati dátumot. Az év vége ideális időpont lehet a lencse cserére vagy éppen az újra rendelésre. Érdemes ellenőrizni, hogy elegendő mennyiségű ápolószer, műkönny van-e. Amennyiben kevés, vagy épp, hogy elég érdemes időben beszerezni. A két ünnep között nem minden optika üzlet van nyitva. Ugyan ezt érdemes tenni az egyszer használatos (napi) kontaktlencsékkel.

A szemüvegesek számára is van néhány tipp a szezonra. Először is, gondoljunk a szemüveg keretének állapotára: érdemes rendszeresen ellenőriztetni a csavarokat, illetve a keret beállítását.

Érdemes egy alapos áttisztításra bevinni az optikába. Egy jó minőségű, tiszta lencse és egy kényelmes keret sokat tehet az újév sikeres elkezdéséért. Sütésnél ne nézzen bele egyből a sütőbe kinyitást követően. Fordítsa el a fejét, és várjon egy pár másodpercet. A szemüveglencse rétege így nem lesz kitéve hirtelen nagy hőhatásnak. A sugárzó hőt a szemüvegben egyébként is érdemes kerülni.

A szemüveglencse párosodását, jó párataszító folyadékkal érdemes megelőzni.

Ha úgy érzi, hogy egyik családtagjának nincs ajándék ötlete, esetleg lepje meg őt egy vásárlási utalvánnyal, amivel az éleslátás örömét is ajándékba adhatja:

https://szentimreoptika.hu/termek/szentimre-optika-ajandekkartya/

Mindkét csoport számára fontos, hogy tartsák be az optometrista által javasolt rendszeres szemészeti vizsgálatokat. Az év vége remek alkalom arra, hogy időt szánjunk a szemünk egészségére, és szükség esetén konzultáljunk szakemberrel.

Látásvizsgálatra az alábbi linken tud időpontot foglalni:

https://szentimreoptika.hu/latasvizsgalat-idopont-foglalas/

                                                

Végezetül, de nem utolsósorban: az év végi pihenés során se feledkezzünk meg a megfelelő szemápolásról. Ügyeljünk a szemek megfelelő hidratálására és pihentetésére, különösen azoknak, akik sok időt töltenek képernyők előtt.

Az év végi jó tanácsokkal és gondoskodással készüljünk fel az újév kihívásaira és lehetőségeire egyaránt. Legyenek a szemünk egészségére és kényelmére összpontosító céljaink az újévben, hogy mindig tisztán és élesen láthassuk az előttünk álló utat.

Békés karácsonyi ünnepeket, és Boldog újévet kívánunk